Zorgondersteuning

Zorgondersteuners bewaken de rust en de veiligheid op de afdeling en maken zo ruimte vrij voor zorg

Patiënten verdienen de beste zorg. In deze sector is de kans op incidenten relatief groot. Met oog voor veiligheid en hart voor mensen wordt het welzijn van zowel patiënt als zorgverlener verhoogd. Zorgondersteuners zorgen voor rust, aandacht en veiligheid, zodat zorgverleners de beste zorg kunnen bieden.

Van zorgbeveiligers naar zorgondersteuners

Een rustige en veilige omgeving is van groot belang, voor zowel patiënt, zorgverlener als bezoeker. Er ontstaat meer ruimte voor zorg en meer rust voor herstel. Met dat doel voor ogen heeft Met WA de rol van haar beveiligers herzien. Van zorgbeveiligers naar zorgondersteuners.

De steunpilaar binnen de afdeling

Een zorgondersteuner bewaakt de veiligheid en schiet te hulp waar nodig. Van het bieden van een luisterend oor aan een gespannen patiënt – of een zorgverlener – het opruimen van de afdeling tot aan het inspringen bij een escalatie. De zorgondersteuner vormt de steunpilaar binnen de afdeling, voor wie en waar nodig.

Van rust naar meer ruimte voor zorg

Ervaren beveiligers en zorgondersteuners

Als ervaren beveiliger of zorgondersteuner met hart voor mensen, weten onze collega’s wat er nodig is om de veiligheid en rust op een afdeling te bewaken.

Ondersteuning voor de zorgverlener

Zij zijn scherp op veiligheidsrisico’s, stellen zich flexibel op en bieden ondersteuning waar nodig.

Rust en ruimte voor zorg

Zowel patiënt, bezoeker als zorgverlener voelen zich begrepen, gezien en veilig. Er ontstaat rust en ruimte voor zorg en herstel.

Andere diensten van Met WA

Een gevaar zit in een klein hoekje, veiligheid is dan ook een ruim begrip. Met WA helpt zorginstellingen zich sterk te maken om maximale veiligheid te garanderen.

Met WA Beveiliging

Dag en nacht ervaren beveiligers, daar waar nodig, in en rondom de instelling

Met WA Advisering

Advies en ondersteuning met innovatieve oplossingen op alle gebieden van veiligheid en beveiliging. Niet alleen technisch maar ook organisatorisch

Met WA Bedrijfshulpverlening

Gerichte training met een veilige omgeving voor patiënt en zorgverlener als uitgangspunt

Met WA Vervoer

Dit onderdeel is in oprichting.

Download het rapport:
Waarom een zorgverlener ook ‘een helm’ nodig heeft

Een brandweerman draagt brandwerende kleding, een bouwvakker een helm en een tandarts een mondkapje. Hoe beschermt een zorgverlener zich tegen gevaren?

Ons rapport over de niet zo incidentele incidenten binnen de GGZ wijst uit dat het tijd is de rol van zorgbeveiligers een nieuwe invulling te geven. Wilt u het graag lezen? Vul hier rechts uw email adres in en ontvang het rapport.

* Download het rapport en ontvang ook het online magazine ‘Meer ruimte voor zorg’

Meer ruimte voor zorg creëren we met elkaar – Met WA