Trainingen

De Academie leidt mensen op zodat ze op deskundige wijze bijdragen aan een veiligere stabiele woon- en werkomgeving in de zorg.

Onze trainers worden geselecteerd op hun ervaring in het werkveld en hun kwaliteiten als trainer. Een training communicatie zal bij ons toegespitst zijn op de zorg, dus anders dan de communicatietraining in een winkelketen. Zo zorgen we voor bekwame zorgverleners en tevreden cliënten.

Trainingen gaan altijd in overleg met de klant en het liefst op locatie van de klant zodat we met duidelijke praktijkvoorbeelden kunnen werken. De leerwens van de cursist en de meegegeven doelen vanuit de opdrachtgever staan altijd voorop.

Externe trainingen

Alle trainingen zijn op maat gemaakt. Geen enkele training is gelijk, er wordt altijd gekeken naar de wens en behoefte van de klant. Wij geloven in herkenbaarheid en aansluiting op de praktijk, zodat het geleerde meer is dan een dagje leuke scholing maar de opgedane kennis ook echt toegepast wordt op de werkvloer.

Het is naast de bestaande trainingen mogelijk een traject af te nemen of een nieuwe training naar wens te maken. Dit kan bestaan uit één workshop zowel als een heel programma per persoon en per afdeling. Trainingen kunnen door heel Nederland, op ons kantoor in Zeist of Barendrecht en in-company gegeven worden. Ieder traject, hoe lang of kort ook, is uniek.

Interne trainingen

We geven diverse trainingen en workshops aan medewerkers van Met WA. Tevens ontwikkelen we tools en hulpmiddelen om het werken makkelijker en efficiënter te maken. Op dit moment krijgen alle medewerkers minimaal de volgende workshops: Holding (HBT), BHV, De-escalerend werken, Je kwaliteiten inzetten op de werkvloer (adhv de Roos van Leary), Omgaan met bijzonder gedrag.

Plekken op deze trainingen kunnen ook door zorginstellingen en leveranciers worden afgenomen, zodat je op korte termijn toch geschoolde mensen hebt. Een eigen groep heeft meestal de voorkeur om zo de kleuring van het bedrijf in de training mee te nemen.

Drie trainingscategorieën

Veiligheid

Veiligheid: o.a. BHV, BHV ploegleider, tabletops, ontruimingsoefeningen, de-escalerend werken, holding, humane beheerstechnieken/vaardigheden, veilig werken in de zorg.

Persoonlijke ontwikkeling

Inzet van je eigen kwaliteiten (met gebruik van de Roos van Leary), omgaan met bijzonder gedrag, rapporteren, communicatievaardigheden, Excel, Word, PowerPoint, et cetera

Coaching-on-the-job

Van eenmalig tot een heel traject, alles is mogelijk.
Hiervoor zetten wij een gespecialiseerde mentor of praktijkbegeleider in.

Andere diensten van Met WA

Een gevaar zit in een klein hoekje, veiligheid is dan ook een ruim begrip. Met WA helpt zorginstellingen zich sterk te maken om maximale veiligheid te garanderen.

Met WA Zorgondersteuning

Zorgondersteuners bewaken de rust en de veiligheid op de afdeling en maken zo ruimte vrij voor zorg

Met WA Advisering

Advies en ondersteuning met innovatieve oplossingen op alle gebieden van veiligheid en beveiliging. Niet alleen technisch maar ook organisatorisch

Met WA Beveiliging

Beveiligers zorgen voor rust en veiligheid in en rondom de zorginstelling

Download het rapport:
Waarom een zorgverlener ook ‘een helm’ nodig heeft

Een brandweerman draagt brandwerende kleding, een bouwvakker een helm en een tandarts een mondkapje. Hoe beschermt een zorgverlener zich tegen gevaren?

Ons rapport over de niet zo incidentele incidenten binnen de GGZ wijst uit dat het tijd is de rol van zorgbeveiligers een nieuwe invulling te geven. Wilt u het graag lezen? Vul hier rechts uw email adres in en ontvang het rapport.

* Download het rapport en ontvang ook het online magazine ‘Meer ruimte voor zorg’

Meer ruimte voor zorg creëren we met elkaar – Met WA