De Met WA Academie leidt mensen op zodat ze op deskundige wijze bijdragen aan een veiligere stabiele woon- en werkomgeving in de zorg, dat is onze missie.

Intern geven we diverse trainingen en workshops aan medewerkers van Met WA. Tevens ontwikkelen we tools en hulpmiddelen om het werken makkelijker en efficiënter te maken.

Daarnaast heeft Met WA een in-company MBO3 opleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen, een groep van onze eigen medewerkers zal in februari 2021 voor dit erkende diploma slagen.

Extern leveren we trainingen op maat. Geen enkele training is gelijk, er wordt altijd gekeken naar de wens van de klant en de behoefte in praktijk. Wij geloven in herkenbaarheid en aansluiting op de praktijk, zodat het geleerde meer is dan een dagje leuke scholing maar ook echt toegepast wordt op de werkvloer.

Onze trainers worden geselecteerd op hun ervaring in het werkveld en hun kwaliteiten als trainer. Een training communicatie zal bij ons toegespitst zijn op de zorg, dus anders dan de communicatietraining in een winkelketen.

Onze trainingen zijn in de drie volgende hoofdcategorieën samen te vatten:

  1. Veiligheid: o.a. BHV, BHV ploegleider, tabletops, ontruimingsoefeningen, de-escalerend werken, holding, humane beheersvaardigheden, veiligheid in de zorg
  2. Persoonlijke ontwikkeling: Inzet van je eigen kwaliteiten (met gebruik van de Roos van Leary), omgaan met bijzonder gedrag, rapporteren, communicatievaardigheden, Excel, Word, PowerPoint, et cetera
  3. Coaching-on-the-job

Het is naast de bestaande trainingen mogelijk een traject af te nemen. Dit kan bestaan uit één workshop zowel als een heel programma per persoon en per afdeling. Trainingen kunnen door heel Nederland, op ons kantoor in Zeist of Barendrecht en in-company gegeven worden. Ieder traject, hoe lang of kort ook, is op maat gemaakt.

Voor onze interne trainingen is er een cursusagenda.
Plekken op deze trainingen kunnen ook door zorginstellingen worden afgenomen, zodat je op korte termijn toch geschoolde mensen hebt. Een eigen groep heeft meestal de voorkeur om zo de kleuring van het bedrijf in de training mee te nemen.

Externe trainingen gaan altijd in overleg met de klant en het liefst op locatie van de klant zodat we met duidelijke praktijkvoorbeelden kunnen werken. De leerwens van de cursist en de meegegeven doelen vanuit de opdrachtgever staan altijd voorop.

Meer weten, interesse in een proeftraining?
Neem vrijblijvend contact op:

Inge Sloot
Hoofd Academie
06-27998995